Заключителният четвърти концерт от цикъла по проект „Хоровата църковнославянска музика в столицата – наследство и съвременност“ ще се проведе в концертната зала на НМУ “Любомир Пипков” и ще бъде със специалното участие на ученическия хор при училището, както и с този при НГДЕК “Константин Кирил Философ”.

В първия концерт от цикъла започнахме със съвременната хорова църковна музика и с всеки следващ проследявахме най-общо как тя се е формирала през вековете, тръгвайки от исонното източно пеене и стигайки до многогласното звучене и хармония по западния музикален модел. С последния концерт бихме искали най-вече да се насладите на самите изпълнения при представянето на получилото се огромно разнообразие от музикални традиции и църковна химнография.

И се надяваме обратната връзка от обществеността за този проект за запазване и популяризиране на богатото ни културно и духовно наследство и традиции в хоровата църковнославянска музика, осъществяван с финансовата подкрепа и на Столична община по Програма “Култура” – 2022, да ни насърчи да потърсим неговото продължение и надграждане.

Повече подробности търсете в нашата ФБ страница: fb.me/choirpokrov.